Nyt dagen

En hverdagsblogg om hjem og fritid.

Velkommen til deg som leser bloggen, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post:
synn-sam@online.nosøndag 29. januar 2012

Tilvenning til roadcarten

Litt uskarpt bilde, men Siri er klar for å gå en tur. Det er sen fredagskveld, men alt er mer spennende i mørket.Hodelag med bitt, seletøy med bogtre, reflekser på beina og i bogringen. Herlig, "liten" frøken det her..... 


og selvfølgelig går frøkna rett inn i draga søndag formiddag. Vi gjentok det 3 ganger og ga oss mens leken var god. Hun gikk frivillig inn og stod stille lenge den 2. gangen. Om litt skal vi feste dragene til selen. Det kommer til å gå kjempebra det og, tenker jeg.

Hygge i gapahuken en lørdags ettermiddag

Hyggelige venner inviterte til gapahuken med grilling, kjøring med hest og slede og noen hang etter sledene med akebrett. Det var en topp aktivitet hvor ungene storkoste seg med aking i en stor bakke ned mot Glomma og koste seg sammen.

Takk til vertskapet :)

2 gjenlevende blomster fra buketten

En vissen bukett kan kastes, men vi sparer på det lille liv som gjenstår.

God søndagskveld.

lørdag 21. januar 2012

Siri sin sist passerte milepæl

Vi svingte likeså godt innom MinHestebutikk på Kløfta og kjøpte hodelag og bitt til Siri. På fredag fikk vi låne en sele til Norlandshest for å prøve om den passer Siri. Selen som vi har nå, passer til shettis og den er blitt for liten.

Det er tid for å legge på en ordentlig sele med bogring og feste til drag. En herlig liten utgave av mamma Sunniva sin sele er det.
Tiden strakk ikke helt til i dag med å teste selen, det får vi gjøre i morgen. Det jeg allikevel gjorde var å prøve hodelag med bitt på Siri og tror du ikke hun bare gapte helt frivillig og smattet på denne rare tre-delte saken hun fikk i munnen. Jeg tok litt godbit og smurte på bittet før jeg førte det inn i munne hennes og det gikk jo alldeles strålende.

Jeg lot henne ha hodelaget på et par minutter og gjentok det 3 ganger til litt etter og det var like greit alle gangene.

Dette er virkelig en herlig liten Døla-jente som ikke er redd for noe nytt. Gleder meg masse til å prøve selen i morgen.


lørdag 14. januar 2012

Just the 2 of us

En helg uten barn, det er faktisk kooos. Fredag; lage middag sammen, dekke bord og spise bare 2 voksne. Litt Radio Metro (selvfølgelig med 80-talls musikk) i bakgrunn, levende lys og søte servietter.Deilig fajitas og rødvin. Så noen runder med biljard og jeg gidder ikke si noe om hvordan det gikk..... he he
TV har ikke vært noe tema i kveld, bare prat og avslapning.

Lørdag måtte vi ta litt indretjeneste og vaske klær, så tok vi stallen og kjørte med Sunniva. Etterpå testet vi Siri med tommekjøring og det var ihvertfall ikke noe problem. Hun brydde seg ikke om at jeg gikk rett bak rompa, ikke om at tommene slo mot rygg, rompe og bein. Forsøkte å svinge litt med støtte av ord, men det var vanskelig. Det var stopp og gå, stopp og rygging.

Flink jente altså.


I kveld skal vi nok se litt TV, kanskje vi får sett Hodejegerne, en dvd jeg kjøpte lenge før jul. Får finne frem en god pute som ikke er mulig å se igjennom for filmen er visst scaaary.

Ha en aldeles strålende lørdags kveld.

søndag 8. januar 2012

Ridekurs på Øvre Hekseberg gård

Vi hadde noen fine timer på Frogner i romjulen hvor Celine hadde ridetime med instruktør Espen. Sunniva var søkk våt av svette etter tre kvarter for dette ble en veldig spesiell setting. Inne i et ridehus, ukjente hester rundt, et føll som roper og roper..... Det gikk ikke så værst, fin trening for alle parter.

Flott anlegg de har på Frogner, mulighet for leie av ridehallen er tilstede. På bildet under er det 2 Sørum-jenter som er i aksjon på hver sin døl.

og her er vesle Siri som syntes dette var en litt spesiell opplevelse. Heldigvis fikk vi låne en boks, slik at Siri kunne stå litt alene under ridetimen og hvor de begge kunne drikke vann og få litt høy etter endt ridetime.

Sunniva med kolikk

Lørdag morgen skjønte vi at Sunniva ikke var i form, ikke hadde hun drukket noe særlig vann. Hun som vanligvis kan ha i seg 40 liter i løpet av natta. Hun var utilpass ute i luftegården, la seg ofte ned, sparket mot magen, lagde stønnelyder.

Juret ble sjekket i fall det kunne være betennelse, men det var tømt av Siri og var ikke varmt.

Etterhvert så vi at hun ble mer og mer urolig og ville legge seg, for så å få litt luft og litt ut der bak som skal ut der bak. Vi måtte kontakte dyrlege.

Fet og Sørum veterinærkontor har flotte dyrleger for hester og Lina kom til oss og undersøkte Sunniva. Hun hørte kraftige gasslyder fra magen, så at Sunniva var lite våken og var litt dehydrert.

Lina satte drypp og Sunniva fikk 20 liter med vann iløpet av dagen og kvelden. Min handyman var sykepleier og ordnet den biffen :)

Sunniva måtte også ha parafin tilsatt salt, slik at hun skulle få løst opp den proppen som satt i stortarmen, den skulle få en lang tur ut og måtte løses opp.
I skrivende stund har Sunniva levert nok "der bak" og drukket masse vann så nå får hun litt grovfôr. Hun skal ha halve mengden av det hun vanligvis får, og dette skal fordeles over ca 8 måltider iløpet av det første døgnet.

Julen er ute, det ble mørkt i vinduene

... så da måtte vi jo kjøpe nye lamper i kjøkkenvinduene. Jeg hadde sett i en reklamespalte i et interiørblad noen fine, hvite lamper hos Confetti. Den hyggelige damen hos Confetti anbefalte Bella Maison og utvalget de har i lamper. Butikkene finner du på Jessheim storsenter og du store, så mye flott det er hos Bella Maison.

Dessverre, vel det varte ikke lenge, var de lampene jeg hadde sett for meg for høye, men jeg fant noen andre som var helt topp og jeg fant også skjermer som matcher gardinene og fargene i kjøkkenet vårt.

Ta en titt her da vel: