Nyt dagen

En hverdagsblogg om hjem og fritid.

Velkommen til deg som leser bloggen, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post:
synn-sam@online.nosøndag 8. januar 2012

Sunniva med kolikk

Lørdag morgen skjønte vi at Sunniva ikke var i form, ikke hadde hun drukket noe særlig vann. Hun som vanligvis kan ha i seg 40 liter i løpet av natta. Hun var utilpass ute i luftegården, la seg ofte ned, sparket mot magen, lagde stønnelyder.

Juret ble sjekket i fall det kunne være betennelse, men det var tømt av Siri og var ikke varmt.

Etterhvert så vi at hun ble mer og mer urolig og ville legge seg, for så å få litt luft og litt ut der bak som skal ut der bak. Vi måtte kontakte dyrlege.

Fet og Sørum veterinærkontor har flotte dyrleger for hester og Lina kom til oss og undersøkte Sunniva. Hun hørte kraftige gasslyder fra magen, så at Sunniva var lite våken og var litt dehydrert.

Lina satte drypp og Sunniva fikk 20 liter med vann iløpet av dagen og kvelden. Min handyman var sykepleier og ordnet den biffen :)

Sunniva måtte også ha parafin tilsatt salt, slik at hun skulle få løst opp den proppen som satt i stortarmen, den skulle få en lang tur ut og måtte løses opp.
I skrivende stund har Sunniva levert nok "der bak" og drukket masse vann så nå får hun litt grovfôr. Hun skal ha halve mengden av det hun vanligvis får, og dette skal fordeles over ca 8 måltider iløpet av det første døgnet.

1 kommentar:

meg sa...

Stakkars lille Sunniva og stakkars dere! Dete rså innmari vondt når dyrene våre er syke! Flinke dere som så noe var feil, og flinke Fet og Sørum Veterinærkontor som ordnet biffen!!!!! God bedringsklem til Sunniva!