Nyt dagen

En hverdagsblogg om hjem og fritid.

Velkommen til deg som leser bloggen, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post:
synn-sam@online.notorsdag 19. august 2010

Verdt å titte på

Rallarvegen - en fantastisk naturopplevelse, spesielt når været viser seg fra sin beste side for en syklist.

Vi syklet Rallarvegen august 2008. Rallarvegen er navnet på anleggsveien som ble anlagt i forbindelse med byggingen av Bergensbanen. Veien går fra Haugastøl til Myrdal og videre fra Vatnahalsen til Flåm. Dette er idag en populær turvei hovedsaklig for syklende turister.

Sykler ble leid på Finse stasjon og her startet vår første etappe på de 3,5 milene opp til Vatnahalsen Høyfjellshotell. Det skulle bli en uforglemmelig tur, været var utrolig flott den helgen. Det var strålende sol og ingen vind, så dette måtte bare bli bra.

Naturen var enestående og det ble tid til å raste og nyte naturen underveis. Det lå litt snø der fortsatt.

Overnattingen på Vatnahalsen gjorde godt for slitne lår og ømme sitteknoker. Noen bearbeidet melkesyra ved å danse seg gode og svette, andre nøt håndballfinalen i OL i reprise. Maten var nydelig, sengene var veldig gode og servicen på hotellet var upåklagelig. Anbefales!

Søndag var vi på sykkelen kl 0830 og den første kilometeren skulle vi passere hårnålsvingene i Myrdalsvingene. Det var veldig bratt med mye grus og pukk, så noen gikk og trillet sykkelen, noen jogget litt, mens noen tok sjansen på å sykle ned. Kun 2 fall, men det gikk så bra. Vi havnet ihvertfall ikke utenfor de bratte og steinete skråningene.Etter ca. 1 mil i utforbakke på asfalt, ankom vi Flåm hvor vi hadde reservert plasser på Flåmbanen opp til Myrdal. Denne reisen var også uforglemmelig. Et langt tog som snirkler seg oppover i fjellsiden, med bratte fjell på ene siden, og veldig langt og bratt ned på andre siden.


Det var en innlagt stopp ved Kjosfossen hvor vi fikk høre og se Huldra. Det var magisk og flott.

Fra Myrdal tok vi Bergensbanen til Oslo, og det var en glad og sliten gjeng som kom hjem med masse inntrykk, gode opplevelser og nye bekjentskaper i bagasjen.

Ingen kommentarer: