Nyt dagen

En hverdagsblogg om hjem og fritid.

Velkommen til deg som leser bloggen, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post:
synn-sam@online.nofredag 3. desember 2010

Julen, julen, julen den er her

Mmm for en herlig tid - julen. Å henge opp julestjerner i vinduene, sette opp 7-armede lysestaker, finne frem adventslys og kjenne at det kiler så godt i magen, det er tiden sin det.

Har sett masse, masse på blogger i førjulstiden for å få enda mer julestemning i sjelen og det er så mye flott å se. I tillegg får vi jo mye (forsiktig sagt) reklame i posten som også kan gi inspirasjon til pynt og hjemmelagede gaver.

Denne her er supersøt og den tenker jeg også å lage før jul. I en blogg hadde blogghaveren laget et pepperkakejuletre av pepperkakestjerner, lagt de i celofan og pent pyntet de som vertinne- eller venninnegave, kanskje til en mor eller bestemor. Herlig idè!

Her er også en hyggelig dekorasjon, pepperkakeform fylt med grønn mose. Du kan også tette baksiden av formen og lime fast mosen, henge den opp med et pent bånd fra en hylle.

Jeg har for lenge siden kjøpt en bunt med rustne nøkler, en av disse nøklene har jeg tenkt å henge i ett pent bånd fra bokhyllen jeg har i loftstua, blir julebånd nå og så bytter jeg til et bånd som matcher stua etter jul.... eller du kan henge den rundt en flott lysestake som du ser på bildet under her. Jeg kjøpte en liknende på Zanz på søndag, den var i sink el. no slik, så den skal jeg dekorere.

Da var pepperkakene bakt for denne julen, men tror du jeg husket å lage pepperkakejuletre? Nei, da, så jeg får kose meg med det hyggelige bildet av kjevlede kaker og ferdige kaker i boksen.


men, men, grønn mose har jeg kjøpt og pyntet 2 hjerter, har hengt de på veggen og koselig ble det.


Kl 1515 på julaften fikk jeg disse ordene i mitt hode: "Nå har je vaska gølve og gubben bærer ved, vi fikk itte kjøpt fuggelbænn, men vi har pynte tre, vi hakke ti' å hvile og puste gjør vi lell, vi ønsker alle kjære en kosli' julekveld".

Godt å følge tradisjonene fra år til år, både med familieskikker og det du får se på skjermen:
Litt av årets pynt:
Europris har også hyggelige nisser

mitt elsklige nissepar fra Perfect Home

Sopper fra Visuell Profil med litt av godtefatet i bakgrunnen

Svarte og hvite fugler har funnet igjen treet, nye fugler, men gammel tradisjon

røde kuler, glassdråper, hjerter i fattigmannssølv, glasshjerter og glassbjeller

endog frøken Flaggspett har funnet julematen

En nissefrøken med sin gode venn Kiljan - selv med veldig tykk vinterpels måtte Kiljan til pers med dekken denne dagen, ca. 25 grader minus - brrrrrr

2 kommentarer:

Anette Willemine sa...

Hei! Så koselig at du la igjen en hilsen og vil være med på min giveaway. :) Da fant jeg jo til bake til bloggen din!
Ønsker deg og dine en fortsatt god romjul!

Romjulshilsen fra,
Anette Willemine

Frøken Anker sa...

Hej. Tak for din hilsen på min blog. Jeg har lagt tre mærker med dit navn i min lille kasse til GIVE AWAY'EN :-)
Der er en speciel grund til, at mine katte hedder det de gør: Bilbo Hannibal er fordi Ringenes herre var kommet frem da vi fik ham, og børnene fik lov at bestemme.Hannibal fik jeg lov at tilføre. Sylvester - det er fordi han er rød og en djævel. Og Magda - det er efter Maria Magdalene. Hun er den eneste ''kvinde'' i flokken af kastrerede hankatte.

En solskinshilsen fra
Birgitte