Nyt dagen

En hverdagsblogg om hjem og fritid.

Velkommen til deg som leser bloggen, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post:
synn-sam@online.nofredag 29. juli 2016

Ship o hoi

Harmony of the seas
Verdens største cruiseskip

1 ukes luksus fordi: Kenric redde opp sengen og byttet håndkler på lugaren hver dag. Jorge brakte oss drikke når vi var på hans bar Bolero. Alle måltidene var tilberedt og vi slapp å vaske opp. Det er luksus - det er husmorferie det tenker jeg.
Fantastisk tur, logistikken var helt maksimal bra. Ingen kø, ingen venting og det med 6 000 passasjerer ombord. 

Vi besøkte Marseille, Pisa, Roma. Var ikke tid å se noe i Barcelona siden det var utreise og ankomstbyen. I Palma benyttet vi anledningen til å sole oss og bade ombord på skipet. I Napoli regnet og tordnet det - vi spilte Amerikaner i stedet.Marseille: her besøkte vi gamlebyen, alltid morsomt med trange gater og gamle bygg. Imidlertid var det stort behov for vedlikehold.... Da vi reiste tilbake til skipet så vi en "camp" med falleferdige skur hvor det bodde bodde både voksne og barn, søppla hadde de kastet ned skråningen - trist syn.
I Pisa og Carrara var vi også på besøk. I Pisa er jo det skjeve tårnet et kjent turistmål og det er jo et imponerende bygg sammen med katedralen. Etter en litt vanskelig start på ekskursjonen grunnet en guide som ikke ga informasjon.... ble det en fin tur totalt sett. På vei til skipet igjen var vi innom Carrara som driver marmorutvinning. De eksporterer til hele verden og bl. a. Operaen i Oslo er bygget med marmor herfra. 
 Så var turen kommet til vakre Roma. Vi besøkte flere serverdigheter og fant ut at JO, hit må vi tilbake og bruke mye tid. 5 timer i Roma er som jorden rundt på 80 dager.... 

Vi besøkte Vatikanet, St. Angelo Castle og National Museum, Piazza Navona (her spiste vi lunsj), forbi Pantheon til Fontana di Trevi (og vi måtte jo kaste mynter i vannet...). Vi gikk via Porta Venezia museum og til Colosseum.

Gjennom smale smug belagt med brostein. Små kaféer og butikker. Ingen biler bare hyggelige folk. Været var strålende og det var en super dag.


Det var teatersal ombord, vi så på Grease og på Columbus. Feiende flotte skuespillere og sangere. Veldig morsomt var forestillingen Columbus som var en selvprodusert musical.

Vi var på vannshow som var spektakulært! Så også på isshow med kjente aktører innen kunstløp.

EM-finalen så vi, fantastisk stemning var det.

Litt avhvert av aktiviteter ombord. Klatrevegger, vannsklier, sklier, boblebad og basseng 23 i tallet, ungdomsrom, barnerom, teatersal som nevnt, "ishall", surfebaner, basketballbane, minigolf, 20 spisesteder, aula med 2 storskjermer hvor det også var et basseng som kombineres med scene - så et vannshow her. Barer, karaokebar, robotbar, 12 heiser i hver ende av skipet.....

Takk for en strålende tur til Frode, Espen og Christina.