Nyt dagen

En hverdagsblogg om hjem og fritid.

Velkommen til deg som leser bloggen, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post:
synn-sam@online.nofredag 13. juli 2012

Hjerte- og lungeredning, lær det!

Vet du hva du skal gjøre hvis ditt barn får pusteproblemer? Ta quizen .


Hjerte- og lungeredning er viktig når en person ikke puster eller har fått hjertestans. Det anbefales at man tar et kurs hvert år for å opprettholde kunnskapen og å slippe å bruke energi og tid på å lure på hva man skal gjøre i en slik situasjon.

Har man lært HLR og repeterer dette, har man stor sjans til å handle rasjonelt.

Se mer om dette her og arranger gjerne kurs.

mandag 9. juli 2012

Kubb - morsom sommeraktivitet

Bildene er fra i fjor sommer, men aktiviteten er like morsom i år,,,, tror jeg da, har ikke rukket å komme ut på plenen mellom regnbyger og vindkast.

Skal se muligheten byr seg til helgen, vi sjekker pent.nohttp://www.pent.no/Sørumsand/

Først stiller vi opp

"Hæ?"


Nei, de faller jo ned igjen


Storebror hjelper til


Sånn, nå står de vel stødig


Greit å se andre gjør en jobb


Nå gjelder det, greit å ha håndballerfaring - jepp


"Publikum også, heia Trine, heia Trine" sier Snøhvit


Vi trener til utstilling i august

Pene jenta og jeg trener og trener. Gå, trav, stopp, oppstilling, rygg, hør på meg... I går funket det kjempebra, brukte hodelag med bitt da, for det må jo brukes på utstillingen.


Niese Line har lært oss mye, så det skal nok gå bra å mønstre.Se mer om utstillingen på Norsk hestesenter sine hjemmesider. Her blir det hester og ponnier av alle raser, begge kjønn, alle aldre.

Vi må nok ha Siri på henger og trene på å møte andre hester i forkant. Det er flere bekjente med hester i området, så det skal vi nok ordne.

Babysko i marsipan

Har vært innom denne ekstremt dyktige kakebakeren tidligere, men nå var det nok et innlegg ute, som jeg bare må distribuere til dere. Sjekk oppskriften via denne linken hos  Tonerose.

torsdag 5. juli 2012

Gourmetmåltid til langørene


Kaniner skal vel også ha gourmetmat, ikke akkurat fra Bølgen & Moi, men fra mors kjøkken; tørt brød, nektarin, brokkoli, grønn paprika, løvetannblad, bringebærblad, basilikum, brennesle og blåbær. mmmmmm.


Urter og grønnsaker er fint for kaniner, litt frukt er bra og tørt brød slik at de kan få "slipt" tennene. I tillegg gir vi kaninene greiner fra trær, de liker best selje, men hvem fanken vet hvordan det treet ser ut :) De koser seg med andre trær også

onsdag 4. juli 2012

Bade etter maten

Ble vi holdt på land i for lang tid da vi var små? Engstelige foreldre som mente vi ville drukne fordi vi akkurat hadde spist....

Dette er endelig oppklart, du kan bade etter maten, men... se artikkelen.


God sommer på strand og ved basseng.

mandag 2. juli 2012

ZZZZummende gjester

Overraskelsen var stor i formiddag da en bisverm hadde samlet seg utenfor huset vårt. Gubben fikk tak i en birøkter og han var innom på dagen i dag med en type "hatt" slik at biene skulle samle seg.

I kveld kom røkteren tilbake og hentet hatten og alle biene, dvs. kanskje et par ble igjen og må finne veien hjem selv.


Dette var ikke farlige bier, det er kun når det går over i skreddar-timen at biene kan være vanskelige å ha med å gjøre, de ser nemlig dårlig i mørket.... Røkteren sa også at så lenge de hadde festet seg i en ball, ikke var en sverm i bevegelse, var de helt harmløse.


Her klippes noe av hekken løs og plasseres på ny i hatten.


Sorry bier, flukten er over, rett hjem.