Nyt dagen

En hverdagsblogg om hjem og fritid.

Velkommen til deg som leser bloggen, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post:
synn-sam@online.no







lørdag 31. mars 2012

Dukkestue blir til kaninstue

Også kaninene skal ha god plass og et fint hus og siden naboen ville kvitte seg med sin dukkestue og sin hundegård, overtok vi det og er nå straks klare til å la Sot og Bingo flytte inn.




Godt at vi har sterke karer på vaktlag 2.... De var med å bære kaninhuset på plass.

Så må kaninhuset skrapes og males, her er matfar igang med malingen. Brun/sort farge.

Det blir også innredning av huset i dag, bilder kommer. Så nå er det ikke lenge før langørene kan flytte inn.

Ikeamugge ikledd lilla blomster, herlig hva?



GOD PÅSKE TIL ALLE

Ny lampe, endelig kom den i hus

Tusen takk til Fossestua for at du tipset meg om hvor denne lampen kunne kjøpes :)

Herlige Wallas verden solgte meg denne lampen fra Bloomingville og jeg er så happy for den. Nå er jeg på jakt etter en t-lysholder i flettet kvist, for å sette sammen med lampen. Da blir det et koselig konsollbord under speilet.

torsdag 29. mars 2012

Nordlys

Var så heldige og så nordlys tirsdag kveld. Fantastisk lysshow, ikke mange farger, men stor aktivitet.

Det var umulig å få til bilde, men her er et bilde jeg har lånt fra internett.

lørdag 24. mars 2012

Så er vi på "øvern" igjen

Siri skal på tømmekjøringskurs i påsken, matmor skal få mer lærdom om kjøreopplæring og Siri må jo være med. 10 mnd. gammel, vel, aldri for tidlig for noe med føll, jo før, jo bedre.

For å være foreberedt til turen må vi på hestehengeren igjen og på tirsdag var de et salig strev å få det til, men vi ga oss ikke og til slutt stod hun på hengeren og vi kjørte en liten tur.

Idag lørdag har vi igjen trent på hengeren og etter 10 sekunder gikk hun på. Jeg bakket henne rolig av igjen, det var ros og gulerot som premie for god innsats :) Etter et par minutter gikk hun på hengeren igjen og det ble en kort kjøretur igjen.



Neste steg nå er å laste på og kjøre en lengre tur og øke kjøreturen frem til vi blir borte en hel dag. Regner med at mor Sunniva blir temmelig urolig da, men dette er bra for alle.

2 nye vårtegn

Bildene er tatt denne uken, så herlig når det nå springer ut vårtegn i full blomst


onsdag 21. mars 2012

Inspirasjon i hvert bilde, hver tekstlinje, se og lær

Har en blogg jeg fast sjekker ut, for her er det til fingerspissene så fantastiske ideer, bilder og tekster. I Tonerose sin blogg finner du de flotteste kaker, de herligste fotografier og hun er jo litt enestående når hun ikke er redd for å dele dette med oss andre. Hun legger ut fremgangsmåter og foto av prosjektene hun har vært i, slik at vi andre kan se og lære.

Et bilde fra hennes blogg har jeg lånt for å vise et eksemplar av utvalget hennes.


Det er ihvertfall masse kreativitet i utforming av cupcakes her..... ta en titt da vel.

lørdag 17. mars 2012

Au da, Audi til salgs.....

Så var 10 års vennskap over, bilen vi endte opp med etter et slektstreff på Liodden har skiftet hjem. Vi leverte bilen vår forrige dagen og nå står den til salgs på finn.no.
"Audi A6 1.8t lav km ski box 1998, 181 000 km, kr 42 530,-" står det annonsert.....
Takk for innsatsen og lykke til videre til du blir spiker!


HE HE HE, hva havner på gårdsplassen vår nå da? Denne herligheten på 4 hjul, hvit og blank. Blir morsomt å kjøre "ny" bil igjen, tenker guttungen blir misunnelig nå, eller?

Tanken var å kjøpe en suv, men det ville være dumt å laste inn hesteutstyr, plank og annet bilen var ment for, bak i en slik bil, så vi endte da med en transporter til far og nevnte Golf til mor.



TUT OG KJØR

torsdag 15. mars 2012

Vårtegn x 2 eller 3

På søndag så jeg meg nødt til å "tømme toaletten" til kattene, snøen har forsvunnet, men ikke etterlatenskapene til Smart og Dag-Otto. Dette er jo et vårtegn, den første bæsjen åpenbarer seg.....

Vårtegn 2; herlige tulipanknopper i blomsterbedet.

Det er bare så koselig når jeg onsdag morgen så en svarttrost på plenen, er nok vanskelig å trekke opp meitemark ennå, men han finner nok litt god kost allikevel.

Ha en fin vår alle der ute.

Nå er roadcarten klar for bruk igjen

Jada, papsen ordnet opp. Han sveiset dragene og den er nå i orden igjen.

Tusen takk, da vanker en middag - invitasjon kommer :)

søndag 4. mars 2012

Når uhellet først var ute.....

Heldigvis, kun materielle skader!

















Etter endt kjøretur lørdag, løsnet jeg ene draget fra Sunniva, gikk over på andre siden og tok løs Siri som var koplet til selen også, så gikk Sunniva av gårde med roadcarten hengende etter i ene draget, jeg hadde ikke sjans til å holde henne og så fikk hun panikk. Heiv seg rundt, dro begge dragene løs fra vogna (heldigvis) og løp av gårde med ett drag hengende etter. Hun løp ned et par gjerdestolper hvor det var strømtråd, tok sats og hoppet over/i trådporten inn til luftegården, dro med seg en spiraltråd fra porten og galloperte rundt i luftegården med tommer, drag og ståltråd rundt beina.

Huff, heldigvis roet hun seg raskt, så jeg kom inntil henne og fikk løsnet alt som ikke skal henge og slenge. Trine hentet grimen og vi fikk leid henne inn i stallen og sjekket beina hennes. Kun et lite kuttsår på venstre bakbein som fikk rens og antibiotikasalve på. Ingen hevelser utpå kvelden heller. Ingen mennesker skadet, bare en påminnelse om at ALLTID bind hesten når du er ferdig med turen.

Da får vi ty til pappsen og spørre om han kan sveise dragene slik at vi kan kjøre igjen.