Nyt dagen

En hverdagsblogg om hjem og fritid.

Velkommen til deg som leser bloggen, legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en e-post:
synn-sam@online.nosøndag 21. november 2010

I stadig fornyelse

Huset på vårt flotte sted i Sørum har vi ønsket å gjøre til "vårt". Noe for moderniseringens skyld og masse for egen trivsel.

I disse dager er det loftstua som blir pusset opp og det er hyggelig å vise før- og nå-bilder.Her var det bare å plukke ned av veggene og kvistlakke vegger, tak, vindu, lister og dører. Så var det å vaske med salmiakk og grunne de samme furuobjektene. 2 toppstrøk med Latte skulle til for at det skulle se lyst og fint ut, taket ble hvitt.

Hm, så skulle vi legge vegg-til-vegg-teppe, for gulvet er så ujevnt at det ikke er mulig å legge tregulv. Vi sjekket ut hos Teppeabo og fant et teppe i grønt! Det heter Fandango og det ble superlekkert. Vi var litt gale nå eller? Opprinnelig skulle jeg ha hvitt og rødt tema i loftstua, men nå ble det hvitt og grønt i stedet. Et hyggelig bilde fra sønnen min med grønt tema var også med på å avgjøre dette.En snill og god nabo ga meg denne kofferten da jeg nevnte at det ønsket jeg meg. Hun hadde funnet den i kjelleren på jobben sin og der skulle det ryddes, lucky me! Er det noen som kjenner igjen merket i lokket som sier Fritz Gøhring AS kuffert og lærvarefabrik Oslo, send meg en melding da vel, lurer veldig på hvor gammel denne kan være.
Et lite vegg-hjørneskap ble stående igjen etter farmor flyttet og her på bildet ser du litt av det. Det var da et furuskap med smijernsbeslag og endte opp som et koselig, hvitmalt skap. Var lenge på leting etter 2 knotter i grønt til hjørneskapet, men det var ikke lett nei, utsolgt - utsolgt - utsolgt. Kryss fingrene. 1.12.10 jippi, knottene fikk jeg tak i hos nettbutikken Sofies Villa Så fikk jeg en flott skje av mamma som ble festet i skapet. Noe stæsj til pynt og vips ble det et helt annet skap.Så har jeg vært på Kremmerhuset og kjøpt en hylle, mens Veslestua har bidratt med en liten bolle i grønt med hvite prikkerEn gammel skisse av gamlehuset her på bruket har svigermor tatt vare på og den har da fulgt "nyhuset". Det er hyggelig å ha et lite minne om svunnen tid.

... med huset vårt fulgte også en retro lampe, kuul ikke sant?Har ikke funnet noe sofabord som passer inn her så vi bruker en gammel kurvkiste vi fikk av svigermor. Siden den er så lite glass- og tallerkenvennlig måtte jeg kjøpe et fat hos Veslestua som vi kan sette fra oss ting på. Oppi kurven ligger det utkledningstøy.

Neste prosjekt, vaskerommet? Kjøkkenet? Badet? Vi er snart rundt hele huset med oppussing. Har tjuvstartet litt til vaskerommet og har tenkt å sette opp denne stigehyllen fra Ellos: http://www.ellos.no/DetailPages/DetailPage.aspx?CategoryId=29468&ProductId=185298&ArticleId=970607

Ser også på kjøkkenløsninger og det er masse fint å boltre seg i på markedet. Badet har jeg klare planer for, har sett andre bad i blader og på nettet som jeg har satt sammen til et mulig bad for oss i fremtiden.